Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S Dorota Hanna kuba witkowski Sikorski20 (2087 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
SHREKI napisał:
na powaznie

Az tak glupie to nie jest,
zauwazcie ze tutaj nie ma jak w Polsce stalego zusu,
a wszystkie skladki placi sie od zysku firmy,
mozna przez rok nie zarabiac, a dalej jest sie ubezpieczonym, licza sie lata pracy i prawo do swiadzen emerytalno-rentowych.
52 tygodnie x 37,5 h x 500 nok = 975 000 nok
od tego musialby zaplacic podatek i mysle ze takie sytuacje mial na mysli ustawodawca,
a z punktu widzenia panstwa z tak rozwinietym socjalem, eliminacja wszystkich potencjalnych zrodel naduzyc jest jak najbardziej zrozumiala

ogarnij sie...
socjal maja pastowani.
ty na wszystko musisz zapracowac i tak jest ok.
tylko dlaczego oni nie musza.?
a podatki od zawsze sluzyly dojeniu szarakow,zeby za duzo nie mieli bo im sie jeszcze wladzy zachce...itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów
B B
(SHREKI)
Początkujący
Makaryna napisał:
SHREKI napisał:
Makaryna napisał:
SHREKI napisał:
bo ponizej tej stawki robia tacy fachowcy, ze nie odwazyliby sie sami sobie chaty postawic

To ty Shreki albo w zyciu nie byles w Norwegii, albo masz wyjatkowo wybujala fantazje, albo jestes tak naiwny, ze wierzysz w kazdy kit, ktory ktos ci wcisnie

To ze ty pracujesz za 140 to wcale nie oznacza, ze noras na swojej dzialalnosci pracuje za ta sama stawke

Ilebym nie zarabiala, to jestem zadowolona z tego co mam

Mieszkam w Norwegii 25 lat i wiem ile kto moze zarabiac, i jaka stawka jest realna, a jaka nie, wiec nie opowiadaj mi bajek

jak dla mnie mozesz mieszkac 100 lat,
ale nie masz pojecia o stawkach z tego co piszesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów
B B
(SHREKI)
Początkujący
kryss napisał:
SHREKI napisał:
na powaznie

Az tak glupie to nie jest,
zauwazcie ze tutaj nie ma jak w Polsce stalego zusu,
a wszystkie skladki placi sie od zysku firmy,
mozna przez rok nie zarabiac, a dalej jest sie ubezpieczonym, licza sie lata pracy i prawo do swiadzen emerytalno-rentowych.
52 tygodnie x 37,5 h x 500 nok = 975 000 nok
od tego musialby zaplacic podatek i mysle ze takie sytuacje mial na mysli ustawodawca,
a z punktu widzenia panstwa z tak rozwinietym socjalem, eliminacja wszystkich potencjalnych zrodel naduzyc jest jak najbardziej zrozumiala

ogarnij sie...
socjal maja pastowani.
ty na wszystko musisz zapracowac i tak jest ok.
tylko dlaczego oni nie musza.?
a podatki od zawsze sluzyly dojeniu szarakow,zeby za duzo nie mieli bo im sie jeszcze wladzy zachce...itd

ja znam sporo rodakow, ktorzy zyja z dobrodziejstw systemu socjalnego no i nawet na solarium nigdy nie byli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
pewnie tacy tez sa,
tylko czy babcia klozetowa majaca wlasny szalet ma tez sobie fakture wystawiac za umycie kibla w domu....,bo to jest ta logika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Mieszkam w Norwegii 25 lat i wiem ile kto moze zarabiac, i jaka stawka jest realna, a jaka nie, wiec nie opowiadaj mi bajek
dokladnie bajki 500kr/t
bo tyle to ma sneker
a firma bierze 750kr +50kr za kazda godzine auta
ale jedno auto na 2 ludzi
+350kr za fakture

a sekretarka ma 250kr/t
dodaj sobie feriepenger i arbeidavgift

550kr/t to biora za sprzatanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kamil75 napisał:...stolarz 45 latni w NCC , skanska,AF ma max 245kr/t
Teraz to SAM ...SOBIE ... strzeliłeś w "stopę"...
Tyle to ma..." zwykły " pracownik ... a nie FIRMA ... która tego ROBOLA zatrudnia ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok